» Wesprzyj rozwój Radia Niepokalanów na udasie.pl

wtorek, 06 kwietnia 2021
Radio Niepokalanów zostało założone przez św. Maksymiliana Kolbego, którego Polacy tak bardzo kochają. Przez stację radiową pragnął docierać do jak największej rzeszy odbiorców, by w ten sposób zdobywać świat dla Chrystusa przez Niepokalaną. Ojciec Kolbe był wizjonerem – wiedział, że nowoczesne środki komunikacji, czyli media są potrzebne do ewangelizacji, w przeciwnym razie „zagłuszą” nas ci, którzy reprezentują antykatolickie poglądy. Dziś kontynuujemy dzieło św. Maksymiliana i tak, jak on pragniemy rozwijać się i nieść Boże wartości jak najnowocześniejszymi środkami przekazu, by dzięki temu wartości te mogły docierać do jak największej ilości osób.

Dzięki Waszemu wsparciu pragniemy zmodernizować studio emisyjne. Przede wszystkim jesteśmy zmuszeni do jak najszybszej wymiany konsoli radiowej, bez której nadawanie programu nie jest możliwe. Ta, na której pracujemy obecnie, działa 24 godziny na dobę od 26 lat. Wielokrotnie była naprawiana i modernizowana, jednak pewnych napraw nie się już przeprowadzić, a pozostanie przy obecnym sprzęcie niesie ryzyko zaprzestania możliwości nadawania sygnału radiowego. Dzięki nowej cyfrowej konsoli emisyjnej, Radio Niepokalanów będzie mogło bezpiecznie nadawać program i znacznie poprawić jakość jego nadawania. Przyczyni się to także do poprawy odbioru transmisji radiowych, które tak często przeprowadzamy, transmitując m.in. Msze święte radiowe.

Zobacz więcej na udasie.pl