» POSŁUCHAJ: Różaniec ratunkiem dla świata

środa, 08 listopada 2017
Zapraszamy serdecznie do wysłuchania październikowej audycji Malwiny Szymańskiej "Między słowami". Rozmowa dotyczyła wyjątkowej publikacji i wyjątkowego audiobooka - "Różaniec ratunkiem dla świata".

To niezwykle piękne i bardzo głębokie rozważania różańcowe autorstwa ks. Dominika Chmielewskiego bez wątpienia mają walor wspaniałych rekolekcji dla każdego, kto po nie sięgnie. Teologiczna głębia w połączeniu z ewangeliczną prostotą przekazu zawartych w nich treści, czyni z nich niezwykle skuteczne narzędzie ewangelizacji. Każdy, kto po nie sięgnie odnajdzie w nich siebie wraz ze wszystkimi swoimi lękami, troskami, smutkami ale też i radościami. Wędrując wraz z księdzem Dominikiem poprzez wszystkie tajemnice Różańca świętego, jakby na nowo odkrywamy Maryję. Dla wielu będzie to Maryja – Matka Pana Jezusa – jakiej dotąd nie znali.

Dzięki rozważaniom księdza Dominika Chmielewskiego z jednej strony przekonujemy się, że Różaniec nie jest nudnym i monotonnym klepaniem „zdrowasiek”, z drugiej zaś odkrywamy głębię tej modlitwy. Pozostanie tylko kwestią czasu, kiedy zaczniemy cieszyć się modlitwą różańcową i stanie się ona dla nas modlitwą nieustanną. Każdy kto sięgnie po rozważania księdza Dominika Chmielewskiego już nigdy nie pozostanie obojętny wobec modlitwy różańcowej, która jest jedyną w swoim rodzaju autostradą do nieba.

O płycie i książce"Różaniec ratunkiem dla świata" Z Wojciechem Łapińskim z Wydawnictwa Magdalenium rozmawia Malwina Szymańska. W materiale wykorzystano utwór Agnieszki Kiepuszewskiej "Ufamy Królowo" z płyty "Piękna Pani."

Audycja "Między słowami" powstaje we współpracy z Fundacją Radia Niepokalanów.