» III edycja Mikołajkowej zbiórki dla Mocarzy z Mocarzewa - RELACJA

czwartek, 08 grudnia 2022
W niedzielę, 4 grudnia nadszedł dla nas WIELKI DZIEŃ. W połowie października rozpoczęliśmy, organizowaną wspólnie z Łowickim Stowarzyszeniem RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ, III edycję Mikołajkowej Zbiórki dla Mocarzy z Mocarzewa. Był to czas gromadzenia darów dla Mocarzy, wspaniałych młodych ludzi w wieku od 4 do 25 lat, walczących z niepełnosprawnościami. I tu każdy dzień przynosił nam wielkie zaskoczenia. Okazaliście się bowiem baaardzo bardzo hojni. W zbiórce finansowej udało się zgromadzić 19100 zł, za które zostały zakupione zmywarka przemysłowa, pralka, suszarka i środki chemiczne do zmywarki. W zbiórce produktowej zaś 1238 kg różnego rodzaju produktów, które pomogą w codziennym życiu Mocarzy.

Wszystkie te produkty zostały pięknie zapakowane przez wolontariuszy ze Stowarzyszenia RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ.
4 grudnia nadszedł zaś ten wyjątkowy dzień, by wybrać się do Mocarzewa i zawieźć prezenty Mocarzom. Pierwszy orszak z prezentami wyruszył z Łowicza. Na jego czele mknął mechaniczny renifer z Mikołajem, który sprawił dzieciakom ogrom radości. Z Niepokalanowa wyjechał zaś nasz radiowóz Radio Niepokalanów z bratem Józefem Jankowskim, dyrektorem Fundacji Radia Niepokalanów.

Mimo iż prezentów była ponad TONA! zostały one bardzo szybko przeniesione do Domu Mocarzy, a to za sprawą Mocarzy, którzy z wielkimi uśmiechami wyszli nam na spotkanie. Było mnóstwo radości, były prezenty, zdjęcia z Mikołajem, wspólna zabawa, cudowne rozmowy, życzenia. I jedna myśl... WRACAMY TAM ZA ROK!

Wszystkim, którzy zaangażowali się w pomoc - serdecznie DZIĘKUJEMY!
Dziękujemy też Mocarzom, za to, że mieliśmy wielki zaszczyt spędzić z nimi ten WYJĄTKOWY DZIEŃ.
Zapraszamy do oglądania fotorelacji.

Fot: Paulina Wysocka, Edyta Maciejewska, s. Elwira Szwarc CR, Paweł Kret.